Za polise damo 80 evra

Bez autora
Jan 03 2013

Oni koji se odluče da osiguraju imovinu, i to samo stan i kola, mesečno treba da izdvoje i do 60 evra. Ako se na to doda i polisa za život, prosečna mesečna ulaganja prelaze 80 evra za jednog člana porodice. Ukupna premija kod osiguravajućih kuća povećala se za 6,7 odsto u odnosu na lane. Ipak, Srbi i dalje pre "gledaju u pasulj" i mole se da ih ne orobe, ukradu im kola ili da se pak ne razbole pre nego što uplate polisu.Prosečni osiguranik u Srbiji plaća svoj "život" 1.650 dinara, dok se u devizama osigurava za oko 30 evra za mesec dana. Gruba procena je da prosečna mesečna premija kod osiguranja života iznosi oko 20 evra, za osiguranje domaćinstva od pet do deset evra, dok za kasko klijenti uplaćuju oko 35 do 40 evra...

Za polise damo 80 evraOni koji se odluče da osiguraju imovinu, i to samo stan i kola, mesečno treba da izdvoje i do 60 evra. Ako se na to doda i polisa za život, prosečna mesečna ulaganja prelaze 80 evra za jednog člana porodice. 

Ukupna premija kod osiguravajućih kuća povećala se za 6,7 odsto u odnosu na lane. Ipak, Srbi i dalje pre "gledaju u pasulj" i mole se da ih ne orobe, ukradu im kola ili da se pak ne razbole pre nego što uplate polisu.

Prosečni osiguranik u Srbiji plaća svoj "život" 1.650 dinara, dok se u devizama osigurava za oko 30 evra za mesec dana.

- Premije osiguranja zavise od starosti građana i trajanja ugovora - kaže Sonja Marić iz Unija osiguranja. 
- Gruba procena je da prosečna mesečna premija kod osiguranja života iznosi oko 20 evra, za osiguranje domaćinstva od pet do deset evra, dok za kasko klijenti uplaćuju oko 35 do 40 evra. 

Građani najviše traže osiguranje života, stanova i kuća i automobila, a firme osiguravaju transport, radnike.
Prema poslednjim podacima Narodne banke Srbije, ukupna premija svih osiguravajućih kuća koje posluju u zemlji je 47,5 milijadri dinara, što je za 6,7 odsto više nego lane.

Srbi su u poslednjih godinu dana više mislili na svoj "život", pa je učešće životnog osiguranja poraslo za tri odsto.
- Osiguranja imovine i od autoodgovornosti beleže rast - kažu iz NBS. - Sa druge strane, građani su manje uzimali premije za kasno osiguranje motora.

Kako bi zainteresovali potencijalne klijente, osiguravajuće kuće često nude više polisa u paketu za povoljniju cenu. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik